In anul 2007 a fost publicat ORDINUL nr. 1637 din 25.04.2007  / nr. 391 din 02.05.2007 pentru aprobarea Normativului privind organizarea activităţii de intervenţie şi salvare la unităţi industriale cu pericol potenţial de emisii de gaze toxice şi/sau explozive. Acest normativ are drept scop stabilirea prevederilor generale pentru organizarea activităţii de intervenţie şi salvare la unităţi industriale cu pericol de emisii de gaze toxice/explozive/inflamabile.

Grupul tehnic GAS este constituit în cadrul INCD – INSEMEX Petroşani ca serviciu de atestare a respectării cerinţelor Normativului privind organizarea activităţii de intervenţie şi salvare la unităţi industriale cu pericol potenţial de emisii de gaze toxice şi/sau explozive.

Acest normativ are drept scop stabilirea prevederilor generale pentru organizarea activităţii de intervenţie şi salvare la unităţi industriale cu pericol de emisii de gaze toxice/explozive/inflamabile.

Acest normativ se aplică la unităţi industriale cu pericol potenţial de emisii de gaze toxice şi/sau explozive.

1. ORDIN nr. 1637 din 25 aprilie 2007 pentru aprobarea Normativului privind organizarea activităţii de intervenţie şi salvare la unităţi industriale cu pericol potenţial de emisii de gaze toxice şi/sau explozive.

2. ORDIN nr. 391 din 2 mai 2007 pentru aprobarea Normativului privind organizarea activităţii de intervenţie şi salvare la unităţi industriale cu pericol potenţial de emisii de gaze toxice şi/sau explozive.

3. NORMATIV din 2 mai 2007 privind organizarea activităţii de intervenţie şi salvare la unităţi industriale cu pericol potenţial de emisii de gaze toxice şi/sau explozive.

4. Procedură specifică instruire – autorizare (reinstruire – reautorizare) personal de intervenţie şi salvare în medii toxice/explozive/inflamabile.

5. Procedură specifică de autorizare şi supraveghere a staţiilor de salvare la unităţi industriale cu pericol potenţial de emisii de gaze toxice/ explozive/inflamabile.

6.