MEDIA

INCD INSEMEX – Aparitii Media

23 iulie 2014 – Mesagerul Hunedorean

INSEMEX Petroşani, clasificat de experţii europeni

“Conducerea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă -INSEMEX Petroşani se pregăteşte pentru a primi o comisie de experţi europeni, care va face o evaluare a activităţii derulată de institutul din Valea Jiului.
Certificatul obţinut de INSEMEX de la comisia de experţi europeni este deosebit de important, pentru că şi pe baza lui institutul de cercetare din Valea Jiului va primi finanţare pentru proiectele de cercetare derulate. „În perioada 1-2 septembrie ne va sosi o echipă de cinci evaluatori europeni, care ne vor face evaluarea în vederea clasificării institutului. Se urmăresc performanţele ştiinţifice, manageriale, perspective de viitor, angrenarea tinerilor cercetători în proiectele majore de cercetare ori modul de formare profesională a acestora. Acum facem pregătirile pentru această evaluare şi la finalul ei, vom primi o clasificare. În funcţie de această clasificare se va face şi finanţarea instituţională a INSEMEX, iar cu cât este mai de top clasificarea şi frecvenţa reclasificării va fi mai rară. De exemplu, pentru „A+”, care este cea mai înaltă treaptă de clasificare, reclasificarea se face după cinci ani”, a declarat Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroşani.”

[Detalii…]

 

13 iulie 2014 – Mesagerul Hunedorean

Specialiştii de la INSEMEX, apreciaţi peste hotare

“Recent, o delegaţie formată din şase persoane, de la INSEMEX Petroşani, a participat la o conferinţă internaţională în domeniu, desfăşurată în Albena, Bulgaria. Evenimentul a fost de amploare, la el participând aproape 800 de specialişti din întreaga lume.

Noi colaborări
„Conferinţa din Bulgaria a reprezentat o bună ocazie pentru a stabili contacte, a identifica oportunitati de cercetare şi colaborare şi de a pune bazele unor viitoare propuneri de programe pentru competiţii de proiecte europene. Aici, specialiştii au putut comunica pe teme de cercetare-dezvoltare. Delegaţia noastră a participat la dezbateri şi workshop-uri. Comitetul de recenzie a acceptat pentru publicare peste 1.200 lucrări ştiinţifice, 10 dintre acestea aparţinând institutului nostru, ceea ce nu poate decât să ne onoreze”, a declarat  dr. ing. Artur Găman (foto), directorul general al INSEMEX şi unul dintre specialiştii care au prezentat lucrări la Conferinţa Internaţională Multidisciplinară.”

[Detalii…]

 

3 iulie 2014 – Cronica Vaii Jiului

INSEMEX la SGEM 2014

“Cel putin 10 lucrãri au fost prezentate de cercetãtorii de