MEDIA

INCD INSEMEX – Aparitii Media

23 iulie 2014 – Mesagerul Hunedorean

INSEMEX Petroşani, clasificat de experţii europeni

“Conducerea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă -INSEMEX Petroşani se pregăteşte pentru a primi o comisie de experţi europeni, care va face o evaluare a activităţii derulată de institutul din Valea Jiului.
Certificatul obţinut de INSEMEX de la comisia de experţi europeni este deosebit de important, pentru că şi pe baza lui institutul de cercetare din Valea Jiului va primi finanţare pentru proiectele de cercetare derulate. „În perioada 1-2 septembrie ne va sosi o echipă de cinci evaluatori europeni, care ne vor face evaluarea în vederea clasificării institutului. Se urmăresc performanţele ştiinţifice, manageriale, perspective de viitor, angrenarea tinerilor cercetători în proiectele majore de cercetare ori modul de formare profesională a acestora. Acum facem pregătirile pentru această evaluare şi la finalul ei, vom primi o clasificare. În funcţie de această clasificare se va face şi finanţarea instituţională a INSEMEX, iar cu cât este mai de top clasificarea şi frecvenţa reclasificării va fi mai rară. De exemplu, pentru „A+”, care este cea mai înaltă treaptă de clasificare, reclasificarea se face după cinci ani”, a declarat Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroşani.”

[Detalii…]

 

13 iulie 2014 – Mesagerul Hunedorean

Specialiştii de la INSEMEX, apreciaţi peste hotare

“Recent, o delegaţie formată din şase persoane, de la INSEMEX Petroşani, a participat la o conferinţă internaţională în domeniu, desfăşurată în Albena, Bulgaria. Evenimentul a fost de amploare, la el participând aproape 800 de specialişti din întreaga lume.

Noi colaborări
„Conferinţa din Bulgaria a reprezentat o bună ocazie pentru a stabili contacte, a identifica oportunitati de cercetare şi colaborare şi de a pune bazele unor viitoare propuneri de programe pentru competiţii de proiecte europene. Aici, specialiştii au putut comunica pe teme de cercetare-dezvoltare. Delegaţia noastră a participat la dezbateri şi workshop-uri. Comitetul de recenzie a acceptat pentru publicare peste 1.200 lucrări ştiinţifice, 10 dintre acestea aparţinând institutului nostru, ceea ce nu poate decât să ne onoreze”, a declarat  dr. ing. Artur Găman (foto), directorul general al INSEMEX şi unul dintre specialiştii care au prezentat lucrări la Conferinţa Internaţională Multidisciplinară.”

[Detalii…]

 

3 iulie 2014 – Cronica Vaii Jiului

INSEMEX la SGEM 2014

“Cel putin 10 lucrãri au fost prezentate de cercetãtorii de la INSMEX în Albena, acolo unde au ajuns oameni de stiintã din 41 de tãri ale lumii. De la Petrosani au participat 6 specialisti, alãturi de alti aproximativ 800 de pe toate continentele. Cercetãtorii INSEMEX sunt renumiti pentru cercetãrile lor si brevetele de inventii, iar participarea la sesiuni mondiale îi plaseazã în primii din lume. Artur Gãman, Emilian Ghicioi, Sorin Burian, Doru Cioclea, Angelica Calamar si Maria Prodan au prezentat lucrãri la Conferinta Internationala Multidisciplinarã ce s-a desfãsurat în Bulgaria…”

[Detalii…]

 

1 iunie 2014 – Cronica Vaii Jiului

Prima acţiune dedicată celor 65 de ani de existenţă

“În acest an se împlinesc 65 de ani de la înfiintarea Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã din Petrosani (INCD – INSEMEX). Momentul va fi marcat, de-a lungul întregului an, printr-o serie de mese rotunde. Prima dintre acestea s-a derulat vineri, 30 mai, tema de discutii fiind axatã pe „Instalatii si echipamente pentru medii explozive”, la simpozion participând specialisti din mai multe sectoare de activitate care au legãturã cu industria minierã.”

[Detalii…]

 

13 mai 2014 – Cronica Vaii Jiului

INSEMEX – sărbătoarea cu numărul 65

“Singurul institut din tarã care pregãteste specialisti în materie de securitate minierã si explozivi, INSEMEX Petrosani este în sãrbãtoare. Sfârsitul lunii mai este un bun prilej pentru cercetãtorii de aici sã-si prezinte lucrãrile si sã marcheze astfel cei 65 de ani de existentã a acestei institutii de prestigiu din tarã.”

[Detalii…]

 

13 mai 2014 – Gazeta de Dimineata

“Noi perspective pentru Valea Jiului și pentru Iran. Ambasadorul Republicii Iran la București a fost  luni în Valea Jiului, într-o vizită cu caracter oficial și economic.

Luni, Excelenţa Sa Bahador Aminian Jazi, ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti a vizitat Valea Jiului. Invitația a fost  lansată de senatorul Haralambie Vochițoiu, care de altfel a făcut și toate demersurile ca vizita să se desfășoare fără  nici un fel de probleme. Oficialul a vizitat aici și o firmă privată, trei instituții de stat, totul pentru a găsi soluții prin care cele două state, România și Iran, să poate colabora.

Prima oprire a fost la o firmă specializată în echipamentele electrice  și electronice din zonă, în speranța că se vor putea încheia contracte de colaborare cu societăți din industria petrolieră din Iran. Tot o eventuală colaborare în industria petrolieră s-a avut în vedere și în cadrul vizitei la INSEMEX, pentru că institutul petroșănean are posibilități de a lucra și pentru piața iraniană. Și acolo sunt probleme cu explozii iar specialiștii de aici îi pot pregăti pe iranieni ca salvatori. Ambasadorul a  vizitat cu această ocazie laboratoarele, a văzut unde se pregătesc salvatorii și a asistat la câteva demonstrații ale salvatorilor. La final, posibilitatea ca INSEMEX-ul să pregătească și oameni  din Iran a prins contur.”

[Detalii…]

 

13 mai 2014 – Cronica Vaii Jiului

Expertizele INSEMEX, aproape de final

“Expertii de la INSEMEX sunt aproape gata cu expertiza de la Cãlãrasi si în fazã avansatã în cazul exploziei de la Constanta.”

[Detalii…]

 

12 mai 2014 – Cronica Vaii Jiului

Ambasadorul Iranului la INSEMEX

Bahador AMIMIAN JAZI, ambasadorul Iranului la Bucuresti a venit în Valea Jiului, iar prima vizitã a fãcut-o la INSEMEX Petrosani. Ambasadorul a vrut astfel sã punã aici bazele unei colaborãri de viitor. Ambasadorul Republicii Islamice  Iran la Bucuresti, Bahador AMIMIAN JAZI a vizita luni dimineatã INSEMEX Petrosani si aici a aflat ce oportunitãti sunt pentru firmele din Iran de a deveni partenere de afaceri.

[Detalii…]

 

“Salvatorii minieri din Valea Jiului vor intra în febra antrenamentelor şi a pregătirii tactice pentru participarea la un concurs internaţional.
Aceştia vor merge la cea de-a IX-a editie a a Concursului Internaţional de Salvare Minieră, care va avea loc la Katovice, în Polonia, iar Asociaţia Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă din România va coordona participarea a două echipe. Ele vor fi alcătuite din câte şapte persoane, apraţinând Complexului Energetic Hunedoara şi Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului. Perioada rămasă până la începerea pregătirii va fi folosită pentru înscrieri, precum şi pentru alegerea celor mai competitivi salvatori din Valea Jiului.”

[Detalii..]

 

28 aprilie 2014 – AFACERI IN VALEA JIULUI

INSEMEX aniversează 65 de ani de activitate

“Anul 2014 marchează un nou moment aniversar pentru INSEMEX Petroşani, prestigioasa instituţie de cercetare din România aflându-se în cel de-al 65-lea an de activitate.

Potrivit directorului general al INCD INSEMEX Petroşani, dr. ing. Artur George Găman, evenimentul va fi marcat aşa cum se cuvine, prin organizarea unor manifestări ştiinţifice de excepţie, care vor avea loc pe parcursul întregului an 2014 la Petroşani.

Primul eveniment din suita celor menite să marcheze cei 65 de ani de activitate a Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din România este programat să aibă loc în data de 30 mai la Petroşani. Cu acest prilej, va avea loc o masă rotundă având ca temă de dezbatere “Instalaţii şi echipamente pentru mediul Ex”, specialiştii în domeniu putându-se înscrie încă, până la data de 30 aprilie pentru a participa la acest eveniment.”

[Detalii…]

 

23 aprilie 2014 – Mesagerul Hunedorean

Insemex Petroşani trimite un specialist în Turcia

“Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INCD – INSEMEX) Petroşani va avea un reprezentant la o manifestare programată a se desfăşura în luna mai, în Turcia, la Istanbul. Astfel, cercetătorul Mihai Magyari va participa, în perioada 25 – 26 mai, la un workshop destinat pregătirii specialiştilor în „atmosfere explozive“ din ţările în curs de aderare la Uniunea Europeană. Simpozionul este organizat de către TAIEx (Biroul Comisiei Europene pentru Schimb de Informare şi Asistenţă Tehnică).”

[Detalii…]

 

18 – 24 aprilie 2014 – Jurnalul Vaii Jiului

INSEMEX va avea un reprezentant la simpozionul TAIEx

“Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INCD – INSEMEX) Petroşani va avea un reprezentant la o manifestare programată a se desfăşura luna viitoare la Istanbul (Turcia). Astfel, cercetătorul Mihai Magyari va participa, în perioada 25 – 26 mai, la un workshop destinat pregătirii specialiştilor în “atmosfere explozive” din ţările în curs de aderare la Uniunea Europeană. Simpozionul este organizat de către TAIEx (Biroul Comisiei Europene pentru Schimb de Informare şi Asistenţă Tehnică). “La solicitarea Ministerului Muncii din Turcia va fi organizat un seminar TAIEx la care specialistul nostru, doctorul inginer Mihai Magyari, va fi lector şi va susţine două sesiuni de o importanţă deosebită privind protecţia la explozivii industriali”, a declarat Artur Găman, director INCD – INSEMEX Petroşani.”

[Detalii…]

 

13 aprilie 2014 – Mesagerul Hunedorean

Insemex expertizează deflagraţia de la Călăraşi şi incendiul din Constanţa

“Insemex Petroşani a făcut deja primii paşi în expertizarea exploziei care a avut loc anul trecut, într-un imobil din Călăraşi.
Deşi, iniţial, s-a stabilit ca 29 ianuarie 2014 să fie ziua în care specialiştii din Valea Jiului ar fi trebuit să prezinte anchetatorilor rezultatele, ancheta a suferit amânări, doar de curând, Parchetul dând undă verde de începere a procedurii tehnice. De asemenea, cei de la Insemex au fost cooptaţi să se ocupe şi de expertizarea incendiului de la restaurantul Beirut din Constanţa, izbucnit în seara zilei de 5 aprilie 2014.”

[Detalii…]

 

13 aprilie 2014 – Cronica Vaii Jiului

INSEMEX, reprezentat la Istanbul

“Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã (INCD – INSEMEX) Petrosani va avea un reprezentant la o manifestare programatã a se desfãsura luna viitoare la Istanbul (Turcia).”

[Detalii…]

 

07 aprilie 2014 – Cronica Vaii Jiului

INSEMEX – 65 de ani de activitate

“Singurul institut de profil din România, INSEMEX Petrosani se pregãteste de sãrbãtoare. Conducerea institutului de cercetare va avea evenimente dedicate celor 65 de ani de existentã începând din primãvarã si pânã în iarna acestui an.”

[Detalii…]

 

 

06 martie 2014 – Cronica Vaii Jiului

Un director cu spirit liber, care si-a ridicat profesia la cel mai înalt nivel

“Noul director general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare INSEMEX Petrosani, George-Artur Gãman, este considerat ”tatãl” salvatorilor minieri, dar si a salvatorilor din întreaga tarã, din domenii economice cu riscuri. Doctor în stiinte, specialist în finante, cu lucrãri stiintifice si proiecte care au rezolvat probleme de securitate si salvare din spatiul industrial si care au devenit ”legi” la nivel national, Artur Gãman este membru fondator al Organismului International de Salvare Minierã”

[Detalii…]

 

 

16 februarie 2014 – Cronica Vaii Jiului

Cursuri fãcute doar de INSEMEX

“Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã din Petrosani este singura institutie din tarã care poate organiza cursuri pentru calificarea în meseriile pirotehnician, artificier minã sau artificier suprafatã. Vineri au intrat în posesia diplomelor alti 14 artificieri de minã, dupã un curs care a durat câteva sute de ore.”

[Detalii…]