PREMII SI DISTINCTII

În perioada 13-15 octombrie 2020 în Timișoara, Societatea  Inventatorilor  din Banat în parteneriat cu SC REMIR SRL, a organizat (ONLINE)  Salonul  Internațional de Invenții și  Inovații ,,TRAIAN  VUIA” Timișoara , ediția a VI -a. În cadrul salonului au fost acceptate invenții, mărci și proiecte de cercetare.

Componența juriului a fost alcătuită din inventatori și cercetători, specializați pe fiecare clasă.

Având în vedere situația actuală a pandemiei cu noul coronavirus Covid19, a fost organizat un preambul al Salonului de invenții și inovații “Traian Vuia” 2020, miercuri 7 octombrie.

Astfel, a avut loc o prezentare, online, a invențiilor și inovațiilor ce au fost expuse ulterior, în perioada 13 -15 octombrie, în cadrul salonului de la Timișoara.

Deschiderea salonului, prezentarea invențiilor, jurizarea și festivitatea de premiere a avut loc online și a fost televizată în direct pe un post de televiziune local.

Dacă în 2019, au fost prezentate 300 de invenții din 22 de domenii din țară din Timișoara și din străinătate, cu multe prototipuri, produse comerciale, în 2020 sunt 432 de exponate, din 6 țări.

In urma jurizării celor peste 400 de invenţii prezentate în cadrul salonului, comisia de jurizare a decis acordarea către INCD INSEMEX Petroșani

  • 4 medalii de aur

  • 1 medalie de argint

  • 1 medalie de bronz,

după cum urmează:

Stand de determinare a produsilor de reacţie generaţi de materiale solide combustibile

AUR

Stand de încercări pentru testarea rezistenţei la temperatură şi inflamabilitate a aparatelor izolante cu circuit deschis.

ARGINT

 Stand pentru determinarea temperaturii de autoaprindere Ti a lichidelor inflamabile cu vâscozitate ridicată.

AUR

 Metodă de prevenire a combustiilor spontane în minele de cărbune și depozite de suprafață, prin termografie aplicată în industria extractivă.

AUR

Sistem de monitorizare și înregistrare continuă a parametrilor exploziilor de gaze.

AUR

 Stand pentru aprinderea atmosferei explozive praf/aer prin descărcări electrostatice capacitive.

BRONZ