Program NUCLEU

Strategia de dezvoltare institutionala 2015-2018
Raport final Program NUCLEU PN-07-45 – INCD INSEMEX
Prezentare Program NUCLEU PROMINEX – INCD INSEMEX
Lista proiectelor componente INCD INSEMEX Petrosani
RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE privind desfăşurarea programului nucleu, an 2016

Proiecte internationale

 Proiect international AVENTO

RFCR – CT – 2012 – 00004 „Instrumente Moderne pentru Controlul Ventilaţiei şi Emisiilor de Metan”

Prestigiul de care se bucură, de ani buni, INCD INSEMEX Petroşani nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional este deja un fapt de notorietate publică. O confirmare în plus a acestui lucru a venit odata cu angrenarea intr-un proiect de cercetare referitor la controlul ventilatiei si managementul emisiilor de gaze in minele de carbune, proiect finantat prin Fondul de Cercetare pentru Carbune si Otel (FCCO), aceasta fiind prima participare a unei institutii din Romania in acest program al Comisiei Europene. Proiectul este dezvoltat de catre un consortiu format din 8 parteneri reprezentand agenti economici, unitati de cercetare si universitati din 5 tari diferite: Spania, Marea Britanie, Germania, Polonia si Romania.

Asigurarea unui grad de ventilaţie corespunzător reprezintă protecţia primară în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii în subteran, având ca scop principal asigurarea conţinutului de oxigen la valorile prescrise de reglementările în vigoare, precum şi pentru a diminua valoarea concentraţiilor de gaze în vederea evitării formării de atmosfere explozive.

În cadrul acestui proiect INCD INSEMEX are doua sarcini principale:

  1. dezvoltarea și testarea unui sistem de inchidere rapidă pentru lucrările miniere afectate de producerea evenimentelor de tip explozie în minele grizutuoase, în vederea restabilirii traseelor critice de ventilație;
  2. dezvoltarea unui sistem de suport al deciziilor pentru managementul post-incident.

www.aventoproject.com

Proiecte nationale

Proiecte CEEX